autorica izložbe

Helena Bulaja Madunić

Helena Bulaja Madunić je umjetnica, redateljica i producentica, vodeći je hrvatski stručnjak za krosmediju i multimediju s 22- godišnjim iskustvom rada na međunarodnim pionirskim projektima nelinearnog pripovijedanja kroz svoje producentsko-izdavačke tvrtke Moje čarobne misli & Bulaja naklada. Prvi je redatelj i producent u Hrvatskoj, dobitnik potpore Europske agencije za poticanje filmskog stvaralaštva za animirani i dokumentarni film. Međunarodno je priznata, a njezin je rad recenziran u publikacijama o najnovijim inovativnim pristupima animiranom filmu i interaktivnom pripovijedanju te predstavljen i nagrađivan na preko 100 međunarodnih festivala, marketa i sajmova animiranog i dokumentarnog filma, multimedije i dječjeg izdavaštva na svim kontitnentima.

direktor projekta

Sascha Machiedo

Sascha Machiedo je industrijski dizajner i muzejski savjetnik s preko 20 godina iskustva na umjetničkim, kulturnim i poslovnim projektima i izložbama diljem svijeta. U svoj bogat profesionalni background upisao je, između ostaloga, operativno i programsko vođenje projekata kao što su Paviljon SAD-a na Svjetskoj izložbi 2015. u Milanu, Giorgio Armani Retrospective, BMW Guggenheim Lab, Venice Art Biennale, Guggenheim New York i Bilbao, te muzeografije na projektima Louvre Abu Dhabi i Guggenheim Abu Dhabi.

produkcija

Real grupa

Real grupa je full service agencija za tržišno komuniciranje s dugogodišnjim iskustvom u izradi medijskih, kreativnih i razvojnih strategija. Real grupa pruža integriranu uslugu tržišnog komuniciranja kako bismo postigli zacrtane ciljeve i uspjeh sa svakom novom kampanjom. S timom od skoro 70 zaposlenih, Real grupa se od samog početka pozicionirala na tržištu kao jedna od najuspješnijih domaćih agencija s vrhunskim stručnjacima koji su svoje iskustvo stjecali u internacionalnim tvrtkama ili kod velikih klijenata.

Profesonalno usklađivanje na sedam različitih tržišta i izvrsnost u medijskom biznisu rezultat su visoke razine kreativnosti i posvećenosti uspjehu klijenta. Suživot s tržištem te učinkovitost i izvrsnost u digitalnim medijima karakteristike su zahvaljujući kojima se Real grupu prepoznaje kao kvalitetnog partnera tvrtkama iz različitih grana industrije. Neprestanim ulaganjem u profesionalni razvoj zaposlenika i alate koje koristi, Real grupa stavlja naglasak na posvećenost klijentu osiguravajući mu brzu i učinkovitu uslugu uz partnerski odnos 24/7.

CEO i vlasnik Real grupe

Krešimir Renzo Prosoli

Krešimir Renzo Prosoli, CEO i vlasnik agencije za tržišno komuniciranje Real grupa, marketinški je stručnjak s preko 20 godina iskustva u medijskom poslu. Agenciju Real grupa osnovao je prije 10 godina i od samog početka agencija bilježi neprestani rast i razvoj. Glavni je producent izložbe Nikola Tesla – Mind from the Future te uz produkciju i promociju izložbe, intenzivno radi na dogovaranju postava u svjetskim metropolama. Kreativne kampanje Real grupe osvajaju nagrade za učinkovitost u oglašavanju te za inovativna rješenja za digitalni marketing. Uz core business, projekti s globalnim potencijalom predstavljaju izazov i priliku koji su u kodu agencije na čelu s njenim glavnim izvršnim direktorom. Real grupa producentska je kuća i za sportski dokumentarni film Gnothi Seauton o Janici i Ivici Kostelić, koji je premijerno prikazan i u Los Angelesu te je osvojio niz nagrada čime je potvrdio svjetski interes za uspješnim talentima iz Hrvatske. Izložbom inspiriranom likom i djelom Nikole Tesle, producentska kuća planira promovirati hrvatsku kulturnu baštinu van njenih granica te upoznati svijet s umjetničkim djelima, koja su potaknuta jednim od najvećih svjetskih genija, rođenim u Hrvatskoj, u Smiljanu u Lici.

partner izložbe

HDLU

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) najstarija je umjetnička strukovna udruga u Hrvatskoj i regiji, osnovana 1868. godine otkad bilježi kontinuirano 150-godišnje djelovanje. HDLU danas okuplja preko 1.800 profesionalnih likovnih i multimedijskih umjetnika iz cijele Hrvatske.

HDLU Umjetnici

Mile Blažević

Mile Blažević rođen je 1954. godine u Maovicama (Vrlika). Diplomirao kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1984. Od 1986. do 1996. vodi nastavu crtanja, projektiranja i modeliranja na Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu. Izlaže od 1984., a priredio je deset samostalnih izložbi i sudjelovao na pedesetak skupnih izložbi. Kroz samostalne izložbe problematizira i tematski obrađuje određene teme životnog uspona i pada kao što su: kraljevi, vitezovi, pješaci, sveti Juraj, Križ.

2005. osvaja prvu nagradu za spomenik Nikoli Tesli u Smiljanu. Trenutno vodi jednu od klasa na kiparskom odsjeku Akademije.

Ida Blažičko

Diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2007. godine, u klasi red. prof. art. Stjepana Gračana. Usavršavala se na Indiana University of Pennsylvania (SAD), a godine 2012. doktorirala na Kineskoj akademiji umjetnosti u Hangzhouu, gdje je i predavala na Odsjeku umjetnosti u javnom prostoru i umjetničke instalacije u pejzažu. Godine 2016. doktorirala je na ALU s disertacijom „Biomimetika u službi umjetnosti“ pod mentorstvom red. prof. art. Slavomira Drinkovića i red. prof. dr. sc. Vere Turković. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU). Kao umjetnička suradnica na ALU u Zagrebu radi od 2016. godine.

Vitar Drinković

Vitar Drinković magistrirao je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2008. godine, u klasi prof. Slavomira Drinkovića. 2014. završava magisterij animacije i novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu pod mentorstvom Aleksandra Battiste Ilića.

Vitar Drinković djeluje na sjecištu tehnologije, znanosti i umjetnosti kroz stvaranje interaktivnih naprava, izuma i instalacija koje služe kao posrednici u komunikaciji između ljudi. Namjera je istražiti i stvoriti novi kontekst, ‘uvjete’ za osjetilnu i misaonu spoznaju svakodnevice. Dugogodišnje iskustvo u kiparstvu i kiparskim tehnologijama u kombinaciji s novim medijima , DIY kulturom, novim tehnologijama te suradnja sa stručnjacima iz područja znanosti omogućava mu širok spektar medija i djelovanja.

Ostvario je 12 samostalnih izložbi i 47 skupnih izložbi u Hrvatskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Bugarskoj, Austriji, Češkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu te Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi.

Janko Ivčić

Janko Ivčić rođen je 1989. u Zagrebu. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2013. godine u klasi profesora Duje Jurića. Izlagao je na nekoliko skupnih i četiri samostalne izložbe. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Živi i radi u Zagrebu.

Pero Jelisić

Rođen 1939. godine. Srednju školu završio u Tuzli. Akademiju likovnih umjetnosti završio u Zagrebu (1959 – 1964), u klasi prof. Frane Kršinića. Postdiplomski studij završio u Majstorskoj radionici prof. Vanje Radauša u Zagrebu (1964 – 1967). Član HDLU-a od 1965. godine.

Studijski boravio u Austriji, Italiji, Francuskoj i Engleskoj. Izlagao na oko 100 grupnih izložbi s raznim udruženjima u zemlji i inozemstvu.

Dobitnik više nacionalnih nagrada za skulpturu u prostoru. Izveo više javnih spomenika, pretežno portreta, na prostorima bivših republika.

Alana Kajfež

Alana Kajfež rođena je 21. veljače 1990. godine u Zagrebu. Nakon osnovne škole upisuje Školu primijenjenih umjetnosti u Zagrebu. Maturira 2008. godine kao kiparski dizajner. Iste godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti (ALU) u Zagrebu, gdje na trećoj godini dolazi u klasu prof. Stjepana Gračana na kiparskom odsjeku. Diplomira 2014. godine u klasi prof. Peruška Bogdanića na kiparskom odsjeku. Izlaže na više samostalnih i skupnih izložbi (Rovinj, Zagreb, Vinkovci, Lovinac) te je autorica javnih spomenika „San koralja“ (Vrsar), „Jack White“ (Zagreb), „Medvjeđi ples“ (Lovinac) i „X postaja” (Posedarje). Sudjeluje na više kiparskih i slikarskih radionica (Vrsar, Vinkovci, Našice, Lovinac, Rab, Zadar), te u uređenju urbanih vrtova (Zagreb, Samobor, Velika Gorica). Radovi joj se nalaze u privatnim i javnim kolekcijama (Zagreb, Našice, Zadar, Palmižana, Rab, Lovinac, Brčko). Autorica je nagrade Monok@ za Festival monodrame u Krapinskim toplicama. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU). Bavi se skulpturom u raznim kiparskim tehnologijama i materijalima, posebno u tehnici staklene fuzije.

Ivan Kujundžić

Rođen 12. studenog 1968. godine u Imotskom. Osnovnu školu pohađao u Krivodolu, a Srednju graditeljsku u Imotskom.

U Zagreb dolazi 1986. godine te upisuje Pravni fakultet kojeg prekida nakon prve godine zbog intenzivnih priprema za Akademiju, koju upisuje 1990. Kiparstvo je diplomirao 1994. godine. Član je HDLU-a od 1994. godine, a od 1995. član HZSU-a. Za zasluge iz područja stvaralaštva u kulturi Predsjednik RH odlikovao ga je odličjem Hrvatskog pletera i Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Više od deset godina bavi se megalitikom te njezinom skulptorskom formom i sadržajem, koja mu je neiscrpno nadahnuće.

Ivana Ožetski

1998. diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, nastavnički odjel, smjer slikarstvo, u klasi prof. Eugena Kokota. 2016. dovršila je poslijediplomski studij slikarstva i videa na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje u Ljubljani s magistarskom temom „Sjena i njezina boja“ (mentori: doc. mag. Ksenija Čerče, prof. dr. Jure Mikuž). Nakon diplome na ALU Zagreb, nekoliko godina radila je kao nastavnik likovne kulture. 2001. – 2010. kao vanjski suradnik HRT-a i drugih produkcijskih kuća bavila se scenografijom i ilustracijama. Sudjelovala je u izradi nekoliko dokumentarnih i igrano-dokumentarnih filmova, serija i TV emisija.

Kao samostalni umjetnik izlagala je na 30-tak samostalnih i oko 60 skupnih izložbi. 2011. u Austriji, na tromjesečnom rezidencijalnom boravku u Rondo-Studio Graz, s grupom umjetnika uspješno započinje i predstavlja projekt „Babel, We Are Not Mad with You“ koji se i dalje razvija. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU). Svoju radoznalost hrani stalnim eksperimentima, a tehnika/medij je tek predtekst za strastveno uživljavanje i uobličavanje ekstatičnih momenata svijeta i života…

Patricija Purgar

Patricija Purgar rođena je 1990. u Zagrebu. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2013. godine. Izlagala je na dvanaest skupnih izložbi u Hrvatskoj, Sloveniji i Njemačkoj, te na četiri samostalne izložbe u Zagrebu, jednoj u Poreču i u Samoboru. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Živi i radi u Zagrebu.

Alma Trtovac

Rođena je 1988. godine u Zagrebu. 2012. godine završava diplomski sveučilišni studij slikarstva u klasi profesora Zoltana Novaka.

Bavi se slikarstvom i multimedijalnom umjetnošću. Neke od glavnih tema i pitanja koje problematizira u svojim radovima obuhvaćaju osvješćivanje te prikazivanje heterogenosti i slojevitosti opsega pojma percepcije stvarnosti i realnosti.

Nikola Vudrag

Nikola Vudrag 2006. godine upisuje Akademiju primijenjenih umjetnosti (APU) u Rijeci i nakon tri godine smjera likovne pedagogije na odjelu slikarstva prebacuje se na Akademiju likovnih umjetnosti (ALU) u Zagrebu kod profesora Damira Mataušića, smjer mala plastika i medaljarstvo, odjel kiparstva. Izlaže od 2005. godine u Berlinu (Njemačka), Sofiji (Bugarska), Brežicama i Mariboru (Slovenija), Zagrebu, Varaždinu, Vrsaru, Rijeci, Bakru, Pakracu, Osijeku, Lovincu, na više samostalnih i skupnih izložbi; autor je javnih nagrada; sudjeluje na kiparskim i slikarskim likovnim radionicama. Autor je javnih spomenika „Veli Jože“ (Berlin), „Dekanski park“ (Zagreb), „Mač kralja Tomslava“ (Lovinac), „Prof. emer. Predrag Keros“ (Zagreb). Njegovi medaljarski i skulpturalni radovi nalaze se u privatnim zbirkama i stalnom postavu muzeja i institucija.

Uskoro više…