Predsjednica Republike Hrvatske ugostila predstavnike projekta “Nikola Tesla – Mind from the Future”

Multimedijski izložbeni projekt “Nikola Tesla – Mind from the Future” od samih početaka održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Interdisciplinarni izložbeni spektakl nalazi se u intenzivnoj fazi finaliziranja postava. Predstavnici projekta tom su prilikom u nedavnom posjetu Predsjednicu Republike Hrvatske upoznali sa sljedećim koracima ovog za Hrvatsku važnog kulturno-umjetničkog projekta.

Prije puta u New York, gdje su obavljeni razgovori oko postavljanja izložbe u toj svjetskoj metropoli, Krešimir Renzo Prosoli, glavni izvršni direktor agencije Real grupa, producentske kuće projekta i David Sopta, direktor za međunarodne poslove Real grupe predstavili su Predsjednici status projekta te su razgovarali o viziji, očekivanjima, internacionalnim planovima kao i gospodarskim aspektima izložbe.

Projekt od iznimne važnosti za promociju Hrvatske i stavljenje u fokus na mapi kulturnih zbivanja u ovom dijelu svijeta, ima veliku podršku najviših institucija u zemlji i vodećih tvrtki koje su sponzori projekta te niza ustanova koje su dale podršku izložbenom projektu inspiriranom Teslom.

Zbog globalnog interesa za lik i djelo Nikole Tesle, producentski tim ima velike planove kojima će nakon Zagreba ostvariti i svoj međunarodni potencijal. „Nikola Tesla – Mind from the Future“ u vidu putujuće izložbe, putem promocijskih i komunikacijskih aktivnosti, kroz gradove New York, Pariz, Prag, Budimpeštu te Dubai, predstavit će život i rad Nikole Tesle, genijalca i uvjerenog humanista koji je nepovratno izmijenio svijet u kojem živimo.