A kiállítás alkotója

Helena Bulaja Madunić

Helena Bulaja Madunić művész, rendező és producer, vezető horvát szakember a cross-média és multimédia területén, aki 22 éves tapasztalattal rendelkezik a nemlineáris elbeszélések nemzetközileg úttörő projektjein a Moje čarobne misli & Bulaja kiadóján keresztül. Az első rendező és producer Horvátországban, aki az animációs és dokumentumfilmeket előállító filmgyártásért felelős Európai Uniós Ügynökségtől támogatásban részesült. Nemzetközileg elismert művész, munkáját az animációs filmek és interaktív elbeszélés legújabb innovatív megközelítéseiről szóló kiadványaiban recenzeáltak, valamint a világ minden kontinensén, több mint száz nemzetközi fesztiválon, szakmai bemutatón, animációs-, dokumentumfilm-, multimédia- és gyermekirodalom kiállításokon mutatták be és díjjal tüntették ki.

exhibition author

Attila Szűcs

A magyar képzőművészet kimagasló egyénisége.

Kompozíciói gyakran szürreális benyomást keltenek a fény jellegzetesen érzékeny kezelése és a színek provokatív használata miatt. Egyik központi témája az idő fogalma. Attila művészetét a kortárs történelmi festészet keretein belül értelmezhetjük az emlékezés-diskurzuson alapuló filozófiai iskolák tengelye mentén.

project director

Fukui Yusuke

Japán-magyar festő, aki hagyományos sumi-e, illetve tintafestő technikákat alkalmaz az energia és a forma kifejezésére. A hangsúlyt az egyedi ecsetvonásokra és a tinta tonalitásának változatosságára helyezi, nemcsak arra, ami megjelenik a szemlélők előtt, hanem a kimaradt felületekre is.

production

András Mengyan

A Békéscsabából származó András 1945-ben született. Munkáit világszerte kiállították, s alkotásai számos európai múzeumban tekinthetők meg. 1982-ben kinevezték a Magyar Iparművészeti Egyetem újonnan alapított Alapvető Rendelkezések Intézetének vezetésére. Sok más elismerés mellett, 1986-tól 1987-ig a New York-i Pratt Intézet tanácsadója. Munkássága a számítógép által vezérelt, előre tervezett, programozott térinstalláció irányvonalát képviseli. Szakmai tevékenységének elismeréseként 2006-ban a Dózsa Farkas András-díjban, 2007-ben Munkácsy-díjban, s az Építészet és Művészet Kévés Stúdió Galéria szakmai díjában részesült, valamint a magyar Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagjaként tartják számon.

Projektvezető

Sascha Machiedo

Ipari formatervező és múzeumi tanácsadó, világszerte több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik művészeti, kulturális, üzleti projektek, valamint kiállítások terén. Gazdag szakmai hátteréhez tartozik többek között operatív és programvezetői feladatok ellátása olyan projekteken, mint például a 2015-ös Milánóban megrendezett világkiállítás Amerikai Pavilonja, Giorgio Armani Retrospective kiállítása, BMW Guggenheim Lab kiállítása, a Velencei Biennálé művészeti fesztivál, a New York-i és bilbaói Guggenheim Múzeum tárlatai, valamint Louvre Abu Dhabi és Guggenheim Abu Dhabi múzeumi projektjei.

Kivitelezés

Real Grupa

A Real Grupa egy teljeskörű szolgáltatásokat kínáló marketingügynökség, amely több éves tapasztalattal rendelkezik a média, a kreatív kommunikáció és a fejlesztési stratégiák kidolgozásában. A tervezett célok és sikerek eléréséhez minden új kampányával a Real Grupa integrált piaci kommunikációs szolgáltatást nyújt. A közel 70 alkalmazottal rendelkező cég a kezdetek óta az egyik legsikeresebb horvátországi ügynökségként van jelen a piacon, amely olyan vezető szakértőkkel rendelkezik, akik nemzetközi cégeknél vagy elismert ügyfeleknél szereztek tapasztalatot.

A cég hét különböző piaci területen nyújtott szakmai helytállása és médiaiparának kiválósága a magas szintű kreativitás és az ügyfelek sikere iránti elkötelezettség eredménye. Köszönhetően a piaccal való szoros együttélésnek és a digitális média hatékonyságának és kiválóságának, a Real Grupát kiváló partnerként tartják számon az iparág különböző ágaiból származó vállalatok. A Real Grupa az alkalmazottjainak és az általuk használt eszközök szakmai fejlődésének folyamatos befektetése révén az ügyfelek iránti elkötelezettségére összpontosít, gyors és hatékony szolgáltatást nyújtva a hét minden napján, napi 24 órában.